
Hakem heyeti, veteriner hekimler, teknisyenler ve teknikerlerin özel hizmet tazminatı oranlarında değişiklik yapma kararı aldı. Ancak, bu değişiklikler, Memur Sen’in beklentilerini tam anlamıyla karşılayamadı. Memur Sen, veteriner hekimler, teknisyenler ve teknikerler için özel hizmet tazminatında 100 puanlık bir artış talep etmişti, ancak hakem heyeti yalnızca 10 puanlık bir artışı onayladı.
Diğer Yardımlar İçin Bekleme Süreci
Ayrıca, yemek yardımına ilişkin iki madde için “çalışma yapılacak” denildiği bildirildi. Kira yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı ve ölüm yardımı gibi diğer maddeler ise reddedildi.
Hakem heyeti kararı, memur sendikaları ve kamu çalışanları arasında farklı tepkilere yol açtı. Bazı kesimler artan tazminatları olumlu bir adım olarak görürken, diğer yardımların reddedilmesi memnuniyetsizliğe yol açtı.
Tv lere çıkıp kendini uzman diye tanıtan ve memur zammı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanlar memur zammını engellemişlerdir. Oysa seçim öncesi kamu işçisine verilen yüksek zamma hiç ses çıkarmamışlardı. İşçiye verilen büyük zam nedeniyle kpss sınavı ile işe giren memur 20.500 alırken, sınava girmeden işe giren kamu işçisi 28-29.000 almaktadır. Ocak ayında memurla aynı zamanda hem toplu sözleşme zammı hemde enflasyon farkı alacaklar. Ayrıca 80-90.000 alan işçi var.
Hakem Heyeti hükümetin teklifini onaylama makamıdır.Bunun dışında kara verme gücüne ve iradesine sahip değildir.Öğretmenlerin Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ödeneği bugünkü koşullarda çok gülünç kalmaktadır.Bu konuda neden bir söylemleri yoktur acaba?